zondag 24 december 2006

Metalocalypse


Metalocalypse (2006)

Dethklok is de populairste band ter wereld. Zo populair zelfs dat fans bereid zijn te sterven om een commercial jingle te horen. Als zij zich met iets gaan bemoeien, zoals religie of films kunnen ze alle conventies omgooien. Volgens een Soemerische mythe zijn ze voortbestemd om de wereld te doen vergaan in een zogeheten 'Metalocalypse'. Vandaar ook dat er een secret society is die al hun acties op de voet volgt en maatregelen neemt waar nodig.

"No... We wait!"

"I'm Dr. Rockso! I'm a rock 'n roll clown! I do cocaine!"

Metalocalypse weet de nauwe lijn tussen satire en verhemeling te bewandelen waardoor ik, die totaal niets met metal heb, de serie ook geweldig vind. De actie is grof, zoals hierboven te zien, en niet te zuinig. De humor komt het dichtste bij This Is Spinal Tap als deathmetalband, vooral gericht op hoe dom de bandleden zijn en hoe 'brutal' ze wel niet zijn. De muziek is door geestelijk vader van de serie Brendon Small professioneel gemaakt. Ondersteund door de geweldige flashanimatie (werkelijk de beste in het Adult Swim blok) kunnen zelfs niet-metalfans zoals ik daar gigantisch van genieten. De leden van Dethklok zijn zorgvuldig gekozen parodien van stereotypes binnen metal en ook de klassieke foute videoclips komen voorbij. Het overlappende verhaal, dat als een niet al te aanwezige rode draad door de serie loopt, zorgt ervoor dat het niet te absurd wordt, om in de laatste aflevering van het seizoen tot een geweldige conclusie te komen. Want, zoals de laatste aflevering ook heet: "The metalocalypse has begun!". Met een ontzettend sterk eerste seizoen.

2 opmerkingen:

Marijn zei

Damnit, ik moet het echt weer bij gaan houden. Heb de eerste 6 episodes gezien, daarna kwamen de nieuwe series South Park, Robot Chicken en My Name Is Earl weer, waardoor ik Metalocalypse behoorlijk verwaarloosd heb. Ik neem aan dat jij ze allemaal op je HD hebt staan?

Gorillatech zei

Burned baby... De laatste aflevering is zo fucking vet. Ik kon het niet laten om hem een half uurtje later weer op te zetten.